Waar sats kopen

Waar kun je sats kopen?

Waar koop je sats? Dat kan bij een bitcoin exchange. Betalen kun je daar onder meer met iDEAL. Dit is een makkelijke, veilige, snelle manier om sats te kopen. Bekende SAT exchanges in Nederland zijn Bitvavo, Bitonic, Bitcoin Meester, BTC Direct, BLOX, Anycoin Direct en SATOS. Daar koop je bitcoin sats rechtstreeks via je bankrekening. Zoals van ING, Rabobank of ABN Amro. Bij een cryptobedrijf zoals Bitvavo, Bitonic, Bitcoin Meester, BTC Direct, BLOX, Anycoin Direct of SATOS betaal je met creditcard, PayPal, iDEAL of soms andere betaalmethode in euro’s. Hiermee schaf je direct de gewenste hoeveelheid stukjes bitcoin aan. Deze stukjes BTC laat je opsturen naar het adres van je sats wallet.

Naast deze laagdrempelige manier kun je ook sats kopen op een bitcoin trade exchange. Op zo’n crypto handelsplatform kun je bitcoin satoshis (sats) kopen en verkopen, naast andere crypto coins. Een aankoop doen op een meestal internationale exchange is voor de meeste coinbezitters echter niet de eerste stap. Je kunt er handelen met cryptomunten en daarmee ook sats aankopen. Maar dat vraagt wel om meer kennis van coins, koersen, grafieken en vele andere mogelijkheden van de bijbehorende app(s).

Bitcoin exchange

Sats kopen bij bitcoin exchange

Een bitcoin (BTC) handels exchange is een crypto exchange. Zo’n handelsplatform is er immers voor meerdere cryptomunten dan alleen de BTC. Je koopt en verkoopt er sats en alt coins (dat zijn alle andere cryptovaluta dan de bitcoin) van en aan andere gebruikers. Het bekendste voorbeeld van een internationale exchange is Binance. Om te kunnen handelen stort je een bedrag in je Binance wallet. Je vertrouwt je aangekochte aantal sats dus aan deze wallet toe.

Een bitcoin handelsbeurs faciliteert feitelijk cryptohandel tussen bezoekers. Je kunt er sats aanschaffen door deze te kopen uit het centrale aanbod van andere gebruikers. Soms heeft de exchange ook zelf bitcoin en andere crypto valuta in zijn bezit, die je er rechtstreeks kunt kopen. Je kunt ook bitcoin sats die je al hebt vanuit je eigen wallet sturen naar jouw beurs wallet, zoals bijvoorbeeld die van Binance.

BTC wisselkantoor

Koop je liever bij een bitcoin wisselkantoor? Zoals een kantoor in Nederland? Dan zorg je meestal eerst dat je beschikt over een eigen sat wallet. Dat is jouw eigen digitale bitcoin portemonnee. Deze satoshi wallet beheer je geheel zelf. Met je eigen inloggegevens en wachtwoordsleutel. Dat is extra veilig. Al draag je wel zelf, alléén jij en voor de volle honderd procent, verantwoordelijkheid voor dit beheer.

Sats makelaars en transactiekosten

Bij alle aan- en verkopen betaal je transactiekosten aan de dienstverlener. Of dat nou een bitcoin beurs is zoals Binance of een broker / wisselkantoor zoals Bitvavo, Bitonic, Bitcoin Meester, BTC Direct, BLOX, Anycoin Direct of SATOS. De transactiekosten voor het kopen van sats liggen bij een wisselkantoor net iets hoger. Bij een crypto makelaar zoals de hiervoor genoemde voorbeelden betaal je grofweg rond de 1% van het aankoopbedrag of verkoopbedrag aan fee. Deze fee is er voor de diensten voor het wisselen van bijvoorbeeld euro’s naar een digitale crypto eenheid zoals sats. In ruil daarvoor krijg je snelheid, gemak en veilige transacties.

Waar kun je bitcoin satoshis kopen?

>>> Lees ook: Hoe sats kopen? Alle stappen voor aankoop van bitcoin, van A t/m Z.


Sats kopen bij Bitvavo

Bestaat sinds: 2018
Gevestigd in: Amsterdam
Handelskosten: < 0,25%
Aantal cryptocurrencies: +50
Aantal betaalmethodes: 8
Registratienummer DNB: R163129
Wallet: Ja, Bitvavo wallet
App: Ja, Android en iOS
Klantenservice: Nederlandstalige / meertalige support via e-mail en contactformulier

Bitcoin sats kopen bij Bitvavo

Bitvavo is de grootste en goedkoopste cryptovaluta exchange van Nederland. Behalve bitcoin sats kun je bij Bitvavo nog ruim 50 andere digitale valuta kopen, verkopen en bewaren. Je verhandelt de gewenste cryptomunt er met de euro.

Goedkoop sats kopen

De transactiekosten zijn maximaal 0,25% van het totaalbedrag. Dit percentage gaat omlaag naarmate je bij dit sats kantoor meer digitale valuta koopt en verkoopt.

Bitvavo biedt acht betaalmethodes: iDeal, Bancontact, Creditcard, EPS, Giropay, Sofort, SEPA en MyBank. Hierdoor kun je er bitcoin en andere digitale valuta kopen vanuit heel de EU. Ondersteunt je bank SEPA? Dan worden je betalingen direct verwerkt.

Je satoshis ontvang je in je Bitvavo wallet. Deze is online bereikbaar op zowel mobiel als desktop. Sats ontvangen op – of doorsturen naar – een eigen, externe wallet kan eveneens.

Bitvavo heeft een eenvoudige interface voor beginnende traders. Daarnaast is er een geavanceerde interface voor ervaren traders. Om naast kopen en verkopen ook het traden met sats goed te faciliteren, biedt de app van Bitvavo vele inzichten en instrumenten. Denk aan alle benodigde grafische koersweergaven en een groot aantal instellingen naar eigen voorkeur.

Behalve aan gebruiksgemak besteedt het Amsterdamse bedrijf veel aandacht aan veiligheid. Voor gebruikers zijn er veiligheidsinstellingen zoals 2FA (twee factor authenticatie), apparaat & IP management en Anti-Phishing. Bitvavo slaat de digitale coins bovendien offline op: in cold wallets. Deze worden bewaard in kluizen binnen de hoogste veiligheidscategorie in Nederland. Deze kluizen zijn verspreid over meerdere locaties en ondergaan 24/7 monitoring. Het verplaatsen van deze wallets kan alléén handmatig, aan de hand van strikte protocollen.

Bitvavo is een verzekerde handelsbeurs. Dat wil zeggen: voor bijvoorbeeld een hack is er een diefstalverzekering. Verder geeft Bitvavo automatisch rente op je bitcoin sats tegoed als deze in ‘hun’ wallet staat. Als gezegd kun je je digitale valuta ook versturen naar je eigen crypto currency wallet, dus de wallet (online dan wel hard wallet) die je zelf hebt aangeschaft en zelf beheert.


Sats kopen bij Bitonic

Bestaat sinds: 2012
Gevestigd in: Amsterdam en Baarn
Handelskosten: Variabel
Aantal cryptocurrencies: 1 (alleen BTC)
Aantal betaalmethodes: 1 (iDEAL)
Registratienummer DNB: R125217
Wallet: Nee
App: Alleen voor verificatie, Android en iOS
Klantenservice: Onder meer via e-mail, chat en telefonisch (ma-vr 09:30 – 17:00)

Bitcoin sats kopen bij Bitonic

Bitonic bestaat al sinds 2012. Het is de eerste bitcoinonderneming in Nederland. Bij Bitonic koop je bitcoin via iDEAL. Na het maken van je account en je betaling in euro’s ontvang je je satoshis snel in de wallet die je eerst elders hebt aangemaakt. Bitonic levert de gekochte BTC uit eigen voorraad en levert (nog) geen andere cryptomunten (alt coins). Het bedrijf uit Amsterdam en Baarn, met een groot aantal medewerkers, begon ooit met Idealcoin.nl vanuit de gedachte dat het mogelijk moest zijn om met iDEAL bitcoins te kopen. Hetgeen inmiddels normaal is…

Koop je sats bij Bitonic? Dan geef je het adres op van je externe wallet om deze in te ontvangen. Bitonic hanteert een koers op basis van onder meer de internationale markten. Mede aan de hand van de aantallen bitcoins die zij inkopen daalt (bij hogere aantallen) de prijs die je er betaalt. Bitonic werkt derhalve niet met een vaste fee. Hoe dan ook behoort het oudste BTC wisselkantoor van ons land tot de goedkoopste aanbieders. Bitonic biedt een all-in prijs en doet nooit aanpassingen na de betaling, omdat zij de bitcoin sats leveren uit hun eigen buffer.

Bitonic is een goed bereikbare, deskundige partij met veel ervaring. Het bedrijf staat al jaren als zeer goed bekend.Sats kopen bij Bitcoin Meester

Bestaat sinds: 2017
Gevestigd in: Aalsmeer
Handelskosten: Variabel
Aantal cryptocurrencies: +200
Aantal betaalmethodes: 5
Registratienummer DNB: R179378
Wallet: Ja, Bitcoin Meester wallet
App: Ja, Android, iOS
Klantenservice: Via e-mail, telefoon en chat. Reactie e-mail binnen twee uur. ’s Avonds en buiten werkdagen (alleen) via e-mail

Bitcoin sats kopen bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester heeft naast bitcoin nog ruim 200 cryptovaluta om te kopen, verkopen of mee te handelen. Je betaalt er je cryptomunt(en) in euro’s. Dat kan via iDEAL, Bancontact, SEPA, GiroPay of Sofort. Betaal je met iDEAL dan staan je euro’s binnen een paar minuten op je account. Vervolgens kan je direct allerlei coins aankopen en desgewenst ook direct beginnen met handelen (24/7).

Bitcoin Meester hanteert voor alle crypto coins eigen koersen. Deze zijn mede gebaseerd op de gemiddeld aangeboden korting. De transactiekosten bij Bitcoin Meester zijn namelijk flexibel. Hoe actiever je er handelt, hoe lager het percentage aan fee dat je per transactie betaalt. Dat begint met 1,5% maar neemt, bij een groter handelsvolume, stapsgewijs met telkens 0,1% af. De korting vindt grotendeels plaats binnen het VIP-model. Voor enigszins gevorderden is er bovendien de ‘any-to-any functionaliteit’. Daarmee kun je de fee halveren bij verkopen en opnieuw aankopen van een andere munt. Voor het direct omwisselen van munten betaal je, gerelateerd aan je VIP-korting, altijd de helft van de fee.

Deze Nederlandse handelsbeurs bewaart uit veiligheidsoogpunt 95% van alle cryptomunten offline. Een account aanmaken bij Bitcoin Meester kan via de website, maar er is ook een overeenkomende app voor iOS en Android. Met een account bij deze in Aalsmeer gevestigde partij ben je direct in het bezit van een wallet voor alle +200 digitale munten. Natuurlijk kun je je coins – of een deel ervan waarmee je niet wilt handelen – ook altijd versturen naar je externe wallet (online of hard wallet).


Sats kopen bij BTC Direct

Bestaat sinds: 2013
Gevestigd in: Nijmegen
Handelskosten: 1-2%
Aantal cryptocurrencies: >5
Aantal betaalmethodes: >3
Registratienummer DNB: R179410
Wallet: Nee
App: Ja/nee; via BLOX (zie elders op deze pagina)
Klantenservice: Live op werkdagen tussen 09:00 en 22:00 en in weekend van 12:00 – 17:00, via e-mail

Bitcoin sats kopen bij BTC Direct

BTC Direct is een bekende crypto broker en bestaat al sinds 2013. Het is één van de eerste bitcoinbedrijven in Europa. Je koopt er bitcoin en altcoins vanaf een waarde van 30 euro. De gekochte crypto coins ontvang je in de wallet die je eerst zelf (elders) hebt aangemaakt.

Je betaalt je aankoop sats bij BTC Direct tegen een wisselkoers in euro’s. Bij de eerste koop maak je bij BTC Direct eenvoudig een account aan. Indien gewenst met instructievideo’s en overige Customer Support ter ondersteuning, ook voor verdere vragen.

Bij deze exchange betaal je voor aankoop van bitcoin aan transactiekosten 2% van het bedrag en bij verkoop 1%. Deze kosten zijn al verwerkt in de prijs op de website. De inkoopprijs staat vast op het moment dat je je betaling start.

Zo’n half miljoen Nederlanders maken voor hun crypto’s, waaronder SAT aankopen, al van BTC Direct gebruik. Na verificatie en betaling met iDEAL ontvang je je satoshis binnen een paar minuten op je opgegeven bitcoin wallet adres. Behalve met iDEAL kun je bij BTC Direct je digitale valuta ook betalen met bankoverschrijving of creditcard. BTC Direct biedt, als vermeld, naast bitcoin ook vele andere coins (altcoins) aan, zoals Ether, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple. BTCDirect heeft géén handelsomgeving.

Deze digitale valuta makelaar is medeoprichter van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland. Doel van deze organisatie is crypto fraude te bestrijden. En om via Bitcoin transparantie, decentralisatie en zelfregulering binnen het betalingssysteem te stimuleren.


Sats kopen bij BLOX

Bestaat sinds: 2020
Gevestigd in: Nijmegen
Handelskosten: 1%
Aantal cryptocurrencies: >3
Aantal betaalmethodes: >3
Registratienummer DNB: R163101
Wallet: Ja (kluis met opwaardeertegoed)
App: Ja, Android, iOS
Klantenservice: Contactformulier met antwoord binnen 48 uur

Bitcoin sats kopen bij BLOX

BLOX is een heel laagdrempelige manier om bitcoin sats te kopen. Met voordelen en nadelen. Zeker voor de echte beginner is BLOX vaak een aantrekkelijke optie. Je werkt namelijk niet (zelf) met een wallet en walletadres, maar met een eigen digitale kluis bij BLOX. Daarin stort je euro’s en vervolgens kun je eenvoudig bitcoin of andere cryptomunten kopen en verkopen.

Voucher voor sats

BLOX is onderdeel van BTC Direct. De fee die je betaalt bij kopen en verkopen is 1%. Voor stortingen met een creditcard geldt een toeslag van 1,5%. Je krijgt er als klant ook een vouchercode waarmee je 20% van de handelskosten van vrienden en familie kunt verdienen.

Voor BLOX Bitcoin Trading heb je geen technische kennis nodig. Je hoeft eigenlijk alleen maar overweg te kunnen met je smartphone. Behalve sats kun je er ook veel andere cryptomunten mee kopen – en natuurlijk verkopen. Dat gaat razendsnel. Het eerste dat je daarvoor hoeft te doen is de BLOX App downloaden. Dat kan via Android of Apple, oftewel via de Play Store of App Store. Mocht je je telefoon kwijtraken, geen zorgen: jouw geld kan alleen naar jouw rekening.

De App kun je ook downloaden op je computer. Daarna meld je je in ongeveer één minuut aan. Je stelt je account op aan de hand van je e-mailadres of social media account, in combinatie met een wachtwoord. Je waardeert je tegoed op in je eigen BLOX kluis d.m.v. iDEAL, bankoverschrijving of creditcard, al vanaf 1 euro. Daarna kun je al in bitcoin sats of andere digitale valuta investeren. Dat kan dan door simpelweg op de knop Kopen te drukken.

Met BLOX van BTC Direct kun je ook live de koersen volgen én traden. De BLOX App is rechtstreeks gekoppeld aan je bankrekening en het bedrijf beheert voor jou je satoshis. De opslag van al jouw stukjes bitcoin gebeurt veilig, alleen niet via een speciaal aan jou toegekende wallet. Je hoeft ook niet zelf eerst een wallet te regelen. Concreet houdt dit in dat je niet zelf sats koopt of verkoopt, ontvangt of verzendt, maar dat dit crypto bedrijf dat doet, uiteraard volledig op jouw verzoek.

Binnenkort: verzilver je voucher!


Sats kopen bij Anycoin Direct

Bestaat sinds: 2013
Gevestigd in: Veghel
Handelskosten: 1-3%
Aantal cryptocurrencies: >25
Aantal betaalmethodes: 9
Registratienummer DNB: R179338
Wallet: Nee
App: Nee
Klantenservice: Chatsessie of e-mail

Bitcoin sats kopen bij Anycoin Direct

Anycoin Direct biedt op haar website uitgebreide informatie over onder andere alle crypto valuta die je er kunt kopen. Dat zijn behalve Bitcoin ook Ethereum, Litecoin, Ripple en alle overige, ruim 25 altcoins. Betalen kan met iDEAL, SEPA, GiroPay, Bancontact, EPS, Sofort, MyBank, VISA en MasterCard. Anycoin Direct biedt ook een trade functie. Met de ‘coin-to-coin trade’ selecteer je hiervoor zelf twee soorten coins die je onderling kunt verhandelen.

Kopen bij Anycoin Direct begint met het eerst zelf regelen van een wallet. De transactiekosten zijn gemiddeld ongeveer 2% en worden voor elke order afzonderlijk (en transparant) berekend. Bij elke geplaatste order staan uiteraard vooraf alle bijbehorende kosten (gedetailleerd) weergegeven.

Anycoin Direct heeft ruim 400.000 tevreden klanten en ruim dertig teamleden. Je vindt bij dit bedrijf uit Veghel een hoge mate van service en gebruiksvriendelijkheid.


Sats kopen bij SATOS

Bestaat sinds: 2013
Gevestigd in: Lelystad
Handelskosten: Variabel
Aantal cryptocurrencies: 5
Aantal betaalmethodes: 4
Registratienummer DNB: R179380
Wallet: Nee
App: Nee
Klantenservice: 7 dagen per week, 12 uur per dag via telefoon, social media, e-mail en live chat. Ook tijdens feestdagen.

Bitcoin sats kopen bij Satos

SATOS koopt en verkoopt de munten Bitcoin, Litecoin, Ripple, Ethereum en Bitcoin cash. Het ontvangen en verzenden gebeurt als klant van SATOS in en vanuit je eigen wallet. Deze moet je dus eerst hebben geïnstalleerd, overigens desgewenst aan de hand van uitleg van dit bedrijf uit Lelystad. Betalen kan er met iDEAL, Bancontact, Belfius of SEPA. Nog niet met creditcard. De verwerkingstijden van de transacties zijn er (met iDEAL) zeer kort.

Het minimum bedrag per bestelling bij SATOS is 100 euro. De verwerkingskosten zijn sterk variabel, afhankelijk van vraag en aanbod en de schommelingen op de internationale markten. De totale, exacte transactiekosten zijn zichtbaar tijdens het bestelproces.

SATOS beheert bewust geen tegoeden van klanten. Dit om het decentrale karakter van Bitcoin kracht bij te zetten. Dit past binnen de filosofie dat klanten met een eigen wallet de volledige controle over hun eigen gelden behouden. Bij deze crypto aanbieder heb je ook géén account nodig. Dat biedt extra veiligheid – ook met betrekking tot privacy in dit geval. Het is onderdeel van de ‘security first’-mentaliteit, zoals zij het zelf op hun website omschrijven.


Waar sats kopen in Nederland?

Sat kopen kan, kortom, bij een website / currency platform zoals Bitvavo, Bitonic, Bitcoin Meester, BTC Direct, BLOX, Anycoin Direct of SATOS. De belangrijkste voordelen en overige kenmerken van elk van deze exchanges in digitale valuta staan hierboven beschreven. Meer weten > Hoe SAT kopen.

Ook kun je sats kopen bij ‘gewoon’ iemand anders die sats in zijn bezit heeft. Zonder tussenkomst van een exchange of wisselkantoor / makelaar. Hetzelfde geldt natuurlijk eveneens voor het verkopen van sats. In dit geval spreek je van een 100% peer-to-peer (P2P) transactie.

P2P transacties met bitcoin sats

Een P2P transactie is een puur onderlinge transactie zonder derde partijen. Bij wijze van spreken net alsof je met je buurman een appel ruilt voor een banaan. Wel zijn er hiervoor online platformen om met elkaar in contact te kunnen komen. Verder moet je voor deze manier van sats aanschaffen beiden een wallet en daarmee een bitcoin adres hebben. Logisch: dat is nodig om überhaupt onderling de sats te kunnen verhandelen. Deze manier van satoshi aankopen is normaliter echter omslachtig, al bespaar je wel transactiekosten voor een crypto wisselkantoor.

Bitcoin automaat

Daarnaast kun je sats kopen bij een Bitcoin Sats pinautomaat (ATM). Bij zo’n Bitcoin automaat betaal je contant in biljetten of met je pinpas van bijvoorbeeld ING, Rabobank of ABN Amro. Je kiest de gewenste crypto currency (zoals BTC) en de hoeveelheid die je wilt kopen (zoals uitgedrukt in BTC sats). Vervolgens toon je via je smartphone de QR code van je wallet.

De BTC automaat scant het digitale adres waar de gekochte satoshis naartoe moeten na ontvangst van de betaling. Erg nadelig zijn wel de hoge transactiekosten, naast bovendien de vaak veel hogere toegepaste satoshi koers. Het aantal crypto ATM’s in Nederland is vooralsnog beperkt tot een twintigtal in Amsterdam.

Let op: Satskopen.nl geeft géén beleggingsadvies. Crypto kopen brengt risico met zich mee. Satskopen.nl verwijst alléén naar crypto aanbieders met een vermelding in het register van De Nederlandsche Bank, maar dat laat onverlet dat de crypto markt onderhevig is aan sterke ontwikkelingen op technologisch, markteconomisch en politiek vlak. Daaruit vloeien onzekerheden. Denk aan sterke koersbewegingen, kwetsbaarheden in cyber security en veranderende wettelijke regulaties. Verder is elke bezitter van bitcoin of ander cryptomunten uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het beheer ervan. Daaronder valt het bewaren van de wachtwoorden van de bijbehorende digitale wallet. Investeer niet in cryptomunten met geld dat je niet kunt missen. Je kunt je inleg kwijtraken.