Sats of bitcoin

Bitcoin sats of een bitcoin?

Sats of bitcoin? Wat is het verschil? Wil je investeren in sats of in BTC, dan investeer je in één en dezelfde crypto valuta: het fenomeen Bitcoin. Alleen de eenheid is anders. Want sats zijn heel kleine stukjes bitcoin. Koop je er 100 miljoen, pas dan koop je 1 hele bitcoin.

Een stukje bitcoin kopen is, sinds het bestaan van de cryptomunt Bitcoin (de ‘brandnaam’ schrijf je met een hoofdletter) altijd al mogelijk geweest. Je hoeft géén hele bitcoins aan te schaffen, maar kunt dat ook doen voor een x-bedrag in euro. Of voor een x-bedrag in dollar of een x-bedrag in een andere munteenheid. Of dat nou een digitale crypto valuta is of een traditionele fiat munt. Bitcoin of sats: bij het kopen van BTC koop je beide. Alleen heb je altijd véél meer satoshis dan bitcoins.

De koers van de satoshi (waarvan de eenheid sat is afgeleid) fluctueert. Zelfs sterk. Zie hier de bitcoin sat koers in euro of bekijk hier de bitcoin sat koers in dollar. Afhankelijk van de BTC koers krijg je meer of minder bitcoin en daarmee automatisch ook meer of minder sats. Hoe dan ook is het aantal sats dat je hebt altijd het bedrag in BTC vermenigvuldigd met honderd miljoen. Schaf je 1,5 bitcoin (BTC) aan, dan stop je 150 miljoen satoshis in je digitale bitcoin sat wallet.

Verschil tussen bitcoins en sats

Bitcoin of bitcoin sats?

De mogelijkheid om elk gewenst bedrag aan sats te kopen, klein of groot, geeft eenieder de kans om te investeren in Bitcoin voor een budget dat past bij zijn of haar situatie. Daarnaast is het gebruik van de term sats als eenheid handig voor a) betalingen in bitcoin voor allerhande producten en b) praktisch om de verschillen in prijzen beter te kunnen herkennen. Immers, het waardeverschil tussen 3000 sats en 4500 sats is inzichtelijker dan wanneer het prijskaartje hiervan omschreven staat als 0,00003 BTC respectievelijk 0,000045 BTC.

Sats of bitcoin kopen is, kortom, hetzelfde. Een klein deel bitcoin kopen of verkopen, ter waarde van bijvoorbeeld een paar euro, kan op dagelijkse basis. Je spreekt dan eerder over sat(oshi)s dan over bitcoin. Wil je óók sats kopen – een groter aantal om te investeren of een kleiner aantal om vast eens te kijken hoe dat werkt of om er al betalingen mee te kunnen doen? Klik dan verder: