Sats naar bitcoin (₿)

Voor het omrekenen van sats naar bitcoin en van BTC naar sats (satoshis) is er deze rekentool. Sats berekenen in bitcoin en andersom zegt niets over de onderlinge koers, want die is voor zowel BTC als satoshis verhoudingsgewijs altijd exact hetzelfde. Het verschil tussen beide bitcoin eenheden is wel de waarde ervan. Dat zit zo: 1 sat is 100.000.000 keer minder waard dan 1 BTC. Er zitten dus 100 miljoen sats in een bitcoin.

=

De verhouding verandert nooit, maar het is in veel gevallen wel lastig rekenen. Om bij het kopen van – of betalen in – sats / BTC een goed gevoel te hebben van wat je krijgt of uitgeeft, kun je gebruikmaken van deze Van sats naar bitcoin en Van bitcoin naar sats rekentool.

Hoeveel bitcoin voor je satoshis en andersom
De bovenstaande omrekentool geeft aan hoeveel sats er in het opgegeven aantal BTC zitten. En/of hoeveel BTC je hebt of kunt krijgen voor het ingevulde aantal sats. Vul een willekeurig aantal in en je ziet direct het corresponderende getal aan BTC of sats.

Van sats naar bitcoin – of naar euro

Van sats naar bitcoin omrekenen geeft altijd een vaste uitkomst. Dat is bij het omrekenen van sats naar euro geenszins het geval. Hetzelfde geldt voor het omrekenen van sats naar dollar. De bitcoin koers fluctueert sterk en daarom toont Satskopen.nl ook hoeveel 1 sat in euro waard is en in dollar. Die converters zijn nuttig bij het wel of niet kopen of verkopen van satoshis.

Sats kopen kan met bijvoorbeeld creditcard of iDEAL, veilig en makkelijk. Crypto makelaars met een DNB registratie regelen een snelle aankoop van deze crypto coin, in ruil voor (bijvoorbeeld) euro’s. Kijk en vergelijk voor de beste crypto aanbieder voor jouw budget en jouw situatie.

Zie ook: