Sats koers

Dit is de real time bitcoin satoshi koers (sats koers): 1 sat = 0,00053389 euro. Je ziet nu het live koersverloop.

Bitcoin koers sat

De sats koerswaarde volgen kan hier 24/7. Bekijk ook de eerdere koersen van de sat, het kleinste stukje bitcoin. De prijs van 1 BTC satoshi verandert continu, 24 uur per dag. Bitcoin sats kopen tegen de actuele waarde kan sinds het ontstaan van deze crypto coin in 2009. Volg op Satskopen.nl live het verloop van deze digitale valuta. De live sats koers:

Hoe komt de Satoshi koers tot stand?

De handel – vraag en aanbod, kopen en verkopen – bepaalt de satoshi koers. Deze handel vindt plaats op de internationale crypto beurzen waaronder de exchanges in Nederland. Iedereen kan online satoshis kopen en verkopen. Om te betalen, te handelen of te investeren.

Is er meer interesse om te kopen dan om sats te verzenden? Dan stijgt de sat koers.

Is er meer interesse om te verkopen dan om sats te ontvangen? Dan zal de sat koers dalen.

Op basis van de koersbewegingen kan eenieder die bitcoin satoshis wil (ver)kopen zijn of haar overwegingen maken.

Om de koers van de sat goed te analyseren, zal je onder andere willen terugkijken in de historie. Wat is de hoogste sats koers ooit geweest? En wat de laagste sat (ofwel BTC) koers ooit? Wat tonen de grafieken over recentere tot zeer recente koersverlopen? De algehele ontwikkelingen in de voorbije jaren en specifieke periodes, met veel ups en downs in deze volatiele bitcoin markt, kunnen helpen bij het bepalen van het juiste moment om te kopen.

De satoshi koers verandert haast elk moment. Je kunt de koers van de crypto coin uitdrukken in euro, dollar of elke andere valuta; fiat valuta of iedere crypto valuta. De koersschommelingen van de bitcoin sat kun je spiegelen aan alle soorten munten en crypto munten. Vanzelfsprekend schommelen ook alle andere onderlinge valutakoersen 24 uur per dag ten opzichte van elkaar.

Stijgt of daalt de sats koers?

Koers van de sats

Gaat de sats koers stijgen of gaat de sats koers dalen? In de loop der tijd is de prijs van de bitcoin enorm gestegen. Dit ging weliswaar hand in hand met flinke tussentijdse dalingen – en stijgingen. In hoeverre de koers van de bitcoin gemiddeld gezien nog blijft stijgen? Dat is waarover veel crypto- en bitcoinsats-deskundigen zich met hun analyses buigen. Investeerders in bitcoin geloven in een sterke waardetoename, zeker op de lange(re) termijn.

Een stijgende satwaarde betekent dat deze munteenheid aan populariteit toeneemt. De bitcoin cryptocurrency is dan gewild en dat kan zijn om meerdere redenen. Om geld te beschermen tegen inflatie. Om op een later tijdstip te profiteren van een hogere koers. Of wellicht om razendsnel met satoshis te betalen via het Lightning Netwerk. Dit laatste, het Lightning Network in het Engels, is een extra laag bovenop de bitcoin blockchain die snelle transactie mogelijk maakt, met behulp van nodes ofwel knooppunten, wereldwijd.

Een stijgende BTC koerswaarde zal mede te danken zijn aan de decentrale eigenschappen. Dat houdt in dat er géén centrale, financiële autoriteit zoals een bank benodigd is om de transacties mogelijk te maken. Het geheel van dit digitale betalingssysteem op basis van blokchain en cryptografie, wordt immers gedragen door een wereldwijd netwerk van pc’s.

Wat is van invloed op de bitcoin sats koers?

Veel hangt af van het sentiment rond de bitcoin en het vertrouwen in deze cryptomunt. Hierop – en daarmee op de koers – zijn allerlei zaken van invloed. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wat is er over Bitcoin, cryptocurrency en de technologie van blockchain in het nieuws?
 • Welke updates staan er op de planning bij de ontwikkeling van deze crypto valuta?
 • Zijn er institutionele beleggers en andere grote partijen die investeringen in BTC doen?
 • Zijn er nationale of internationale overheden die hun wetten erop aanpassen?
 • Wat zeggen bitcoin analisten en hoe luiden hun actuele voorspellingen?
 • Is er onverhoopt sprake van een actuele grote hack bij een crypto exchange?
 • Wat zeggen celebrities over blockchain, BTC en andere crypto coins?
 • Staat er bij de bitcoin een nieuwe halving op het programma (zie pagina Wat is Bitcoin)?
 • Is er een toenemend of een dalend vertrouwen in de huidige fiat valuta markt?
 • Hoe gaat het met de onderliggende rekenkracht en werking van het Bitcoin systeem?
 • Welke uitspraken doen politici over crypto?
 • … En nog veel méér factoren die de satoshi koers (mede) bepalen.
Koers van de satoshi

IJkpunten in geschiedenis bitcoin satoshi koers

De geschiedenis van de bitcoin satoshi koers zag er als volgt uit. Vind hier ijkpunten uit het bitcoin verleden én daaronder in de grafiek het gehele historische koersverloop.

2010 | een klassiek verhaal: een programmeur uit de Verenigde Staten koopt twee pizza’s voor het destijds luttele bedrag van 10.000 bitcoins… Een huidige waarde van 533.888.697,00 euro!
2011 | 1 bitcoin voor het eerst 1 dollar waard
2013 | 1 bitcoin voor het eerst 1000 euro waard
2015 | koersterugval naar 180 euro
2017 | eerste historische hype oplopend tot 17.000 euro voor 1 BTC
2018 | koersterugval
2021 | nieuwe bitcoin all-time high: zie grafiek bovenaan deze pagina!

Zie hier het historische koersverloop: