Sats kopen bij Bitonic

Bitcoin sats kopen bij Bitonic. Waar koop je dan je satoshis? Wat zijn de kenmerken van dit bedrijf? Hoe verloopt er het aan-en verkoopproces? Om te weten welke crypto diensten Bitonic aanbiedt, vind je hier een samenvatting van deze Nederlandse crypto onderneming. Of beter gezegd: bitcoin onderneming. Dit helpt je te bepalen of je juist wel of niet bij Bitonic sats wilt kopen.

Bitonic biedt alleen bitcoin aan. Zowel kopen als verkopen van sats kan er al sinds 2012. Dat is meteen een bijzonder kenmerk van Bitonic: het is het eerste bitcoinbedrijf van Nederland. Het is een algemeen erkend goed bereikbaar, deskundige partij met – sinds 2012 immers al – veel ervaring. De gegevens van het in Amsterdam gevestigde bedrijf staan sinds november 2020 in het openbaar register van De Nederlandsche Bank. Namelijk hier: Bitonic B.V. op DNB, onder KvK-nummer 58276149 en DNB relatienummer R125217.

BTC afrekenen met iDeal: Bitonic voorloper

De tijdslijn op de website van Bitonic laat intussen vele ijkpunten zien. De ontwikkeling van BTC hebben de oprichters Jouke Hofman, Robert de Waard en Niels van Groningen haast vanaf het begin meegemaakt. Anno 2012 was het kopen van bitcoin sats nog een hele uitdaging. Bitonic was één van de eerste crypto partijen die in dezen een transformatie in gang zetten. Een belangrijk aspect daarbij was: het mogelijk maken van bitcoin sats kopen met iDeal.

De oorspronkelijke naam van Bitonic was dan ook iDealCoin. In hetzelfde jaar 2012 nog doopten de eigenaren hun domeinnaam om tot Bitonic.nl. Inmiddels werken er zo’n 50 medewerkers bij dit Nederlandse satoshi bedrijf. Je kunt er zoals gezegd alleen BTC kopen en verkopen. Andere cryptomunten zijn (vooralsnog) via hen niet rechtstreeks verkrijgbaar.

Privacy en veiligheid

Bitonic kwam vrij recentelijk nog uitgebreid in het nieuws met hun rechtszaak tegen De Nederlandsche Bank (DNB). Dat ging om de controle van de identiteit van hun klanten. De toezichthouder eiste dat crypto bedrijven in Nederland deze identiteit bij elke afzonderlijke transactie opnieuw moeten controleren. Onder andere vanwege het tegengaan van witwassen. Gevolg van de registratieplicht voor cryptobedrijven was bovendien dat deze moesten controleren of de opgegeven crypto wallet ook daadwerkelijk van de betreffende klant is.

Bitonic was het hier mee oneens, uit privacy- en veiligheidsoverwegingen, evenals uit praktisch oogpunt. Dat leidde uiteindelijk, via de rechtbank, tot succes. DNB gaf Bitonic op hoofdonderdelen gelijk en de walletverificatie is hiermee weer drastisch versoepeld.

Bitcoin sats kopen bij Bitonic

Bitonic heeft zelf BTC in bezit. Het gewenste aantal sats is dan ook vrijwel direct leverbaar. Voor een bedrag groter dan 50.000 euro aan satoshis kun je rechtstreeks met hen de mogelijkheden bespreken. Het kopen van sats verloopt via iDeal, nadat je eerst een account hebt aangemaakt. Je moet zelf zorgen voor een wallet: er bestaat géén Bitonic sats wallet. Uiteraard geef je het adres van je (externe) wallet op en daarin ontvang je je bitcoin.

Bitonic hanteert een koers op basis van onder meer de internationale markten. Mede aan de hand van de aantallen bitcoins die zij inkopen daalt (bij hogere aantallen) de prijs die je er betaalt. Bitonic werkt derhalve niet met een vaste fee. Het oudste sats wisselkantoor van Nederland behoort tot de goedkoopste aanbieders, met gebruik van een all-in prijs.

Bitcoin sats verkopen via Bitonic

Sats verkopen kan eveneens via Bitonic. Of beter gezegd: direct aan Bitonic. Deze crypto onderneming fungeert in dezen niet als een tussenpersoon, maar koopt rechtstreeks aan. De uitbetaling wordt meteen gereserveerd en vindt elke werkdag plaats tussen 12.00 en 13.00 uur. Er is tegen betaling ook een optie voor urgente uitbetalingen.

Bitonic doet méér dan sats kopen en verkopen

Al vnaf het begin van de oprichting is Bitonic betrokken bij de technische ontwikkelingen van Bitcoin. Op de website valt onder het kopje Research & Development te lezen dat Bitonic technische evenementen sponsort en development-kracht levert ten gunste van het BTC protocol. Ook draagt het bedrijf bij aan onder andere de ontwikkeling van het Lightning Network. Het Lightning protocol als extra laag op die van Bitcoin maakt het mogelijk om een veelvoud aan transacties instant te verrichten. Daaronder ook BTC microbetalingen.

Bits: automatisch bitcoin ontvangen

Daarnaast is ‘Bits’ een door Bitonic geautomatiseerde mogelijkheid om op periodieke basis sats te ontvangen. Je kunt via Bits zelf instellen hoe vaak en hoeveel sats je wilt kopen. Bijvoorbeeld eens per week of per maand een x-bedrag aan euro. Bitonic verstuurt na deze automatische aankoop je satoshis dan rechtstreeks naar je wallet, als soort van vast spaarplan.