Bitcoin sats

Bitcoin en sats kopen

Bitcoin is verdeeld in sats. Net zoals elke muntsoort is ook bitcoin onderverdeeld in kleinere eenheden. Je zou daarom kunnen zeggen dat bitcoin sats een soort centen zijn. Alleen ligt dat toch even iets genuanceerder. Want waar een eurocent één honderdste euro is, is een sat(oshi) één honderdmiljoenste bitcoin (BTC). Dat is qua eenheid dus nog eens één miljoen keer minder.

Bitcoin sats zijn belangrijk als onderdeel van het BTC cryptoverkeer. Immers, je moet met een valuta altijd in kleine eenheden kunnen rekenen. Dat is alleen al van belang om een afgemeten bedrag te kunnen betalen. Of bijvoorbeeld om een-zoveelste bitcoin te verhandelen. Ook voor transactiekosten zijn sats van belang. Net als bij microbetalingen.

Bij dit alles worden sats afgekort tot simpelweg SAT. Of in meervoud SATS. Naarmate de bitcoin koers stijgt, stijgt uiteraard de waarde van de sat met hetzelfde percentage. En hoe hoger de koers, hoe minder je van deze kleinste BTC eenheden nodig hebt zoals voor de dagelijkse transacties met deze coin. Méér weten? Hoe het precies zit met sats lees je vanaf hier.

Bitcoin sats kopen

Net als euro’s en centen kun je ook bitcoin sats in je portemonnee hebben. Weliswaar gaat dat dan om een digitale portemonnee: een sats wallet. Wil je sats kopen? Lees dan meer over het bitcoin sat aankoopproces.

Bitcoin sats

Koerswaarden van de bitcoin sat

Dit zijn de live koerswaarden van de sat:

1 bitcoin sat = 0,00000001 BTC (dit is een vast gegeven)
1 bitcoin sat = 0,00062204 euro
1 bitcoin sat = 0,00066457 dollar