STUKJE BITCOIN KOPEN

Kun je ook een stukje bitcoin kopen? Ja, want een bitcoin is verdeeld in heel veel stukjes en je bepaalt zelf hoeveel van deze delen of deeltjes BTC je koopt.

Een hele bitcoin is bij de huidige koers voor de meeste mensen onbetaalbaar. Maar om bitcoin toe te voegen aan je wallet kun je zelf de hoeveelheid kleinere stukjes BTC bepalen. Het kleinste stukje bitcoin is de sat. Voluit geschreven de satoshi. Dit is één honderd miljoenste van een hele bitcoin.

Koop of verkoop je méér dan 1 bitcoin, dan koop of verkoop je derhalve méér dan 100.000.000 ofwel 100 miljoen stukjes sat.

Hoeveel sats je wilt hebben, ligt aan je budget. Natuurlijk bepaal je eveneens bij het verkopen van bitcoin het bedrag in satoshi. Kopen en verkopen is mogelijk in exact het aantal deeltjes dat jij wenst en de ontvanger ervan accepteert, en vice versa.

In de praktijk kun je voor een héél klein stukje bitcoin kopen, maar vaak wel met een minimum. Bijvoorbeeld ter waarde van zo’n 10 euro. Dit heeft te maken met onder meer de administratieve kosten en de transactiekosten waaraan de crypto makelaar zijn marge moet kunnen verdienen.

Stukjes bitcoin kopen? Dat werkt zo!

Stukje bitcoin kopen

Er zijn meerdere opties, maar de meeste mensen die BTC kopen – ongeacht in hoeveel kleinere beetjes – doen dat samengevat als volgt. Let op, de samenvatting is gebaseerd op deze pagina’s:

Investeren in bitcoin? In een beetje bitcoin, in méér dan 1 BTC of ergens daartussenin? Het begint er altijd mee dat je op de hoogte bent van wat bitcoin is en wat de risico’s en kansen zijn. Zeker ook voor jou persoonlijk. Verdiep je in de materie van crypto valuta en blockchain in het algemeen – en in dit geval bitcoin sats in het bijzonder.

Wil je satoshis gaan kopen? Dan kun je altijd klein beginnen!

Praktisch gezien verloopt het aanschaffen van de cryptomunt BTC in deze stappen:

  • Zorg voor een wallet. Dat is een digitale portemonnee voor je digitale geld (crypto valuta). Dat kan een online wallet zijn voor op je smartphone of voor op je pc, of een hardware wallet. De online wallets kun je gratis downloaden en de veiligere hardware wallets moet je kopen. Daarnaast kun je gebruikmaken van een webwallet. Bij een webwallet of host wallet heb je niet zelf de private keys voor het bewaren van je stukjes bitcoin. Je geeft namelijk het crypto wisselkantoor of de handelsbeurs feitelijk jouw wallet met jouw bitcoin in bewaring.
  • Bekijk welke soorten bitcoin sat exchanges en makelaars er zijn en waarin zij zich onderscheiden.
  • Keuze gemaakt? Maak dan via hun app of website een account aan – dus bij de crypto beurs of het BTC crypto kantoor van je voorkeur. Doorloop de stappen op de website van het crypto bedrijf waar je je stukjes BTC (sats) gaat kopen.
  • Houd ergens in het bitcoin aankoopproces rekening met een eenmalige verificatie / identificatie als je een nieuwe klant bent bij die partij. Verder is het kopen van bitcoin of een x-aantal stukjes daarvan snel en simpel.
  • Kies een bedrag aan de hand van het gewenste aantal satoshis of je budget in euro en betaal met iDEAL, creditcard of andere betaalmogelijkheid.
  • Geef je wallet adres op waar de sats naartoe moeten. En je ontvangt je sats doorgaans binnen een aantal minuten of maximaal een uur.
  • Let hierbij uiteraard ook op de actuele sat koers en op de transactiekosten.
Stukje bitcoin kopen

Lees verder voor uitgebreide informatie over hoe je sats moet kopen en waar je sats kunt kopen.

Kortom

Stukjes bitcoin zijn eigenlijk bitcoin satoshis. 1 bitcoin = 100.000.000 (honderd miljoen) keer 1 sat. Vanzelfsprekend beweegt de koers van dit kleinste beetje bitcoin (0,00000001 BTC) in verhouding identiek mee met de eenheid 1 BTC. Kleine beetjes bitcoin aanschaffen, er vervolgens mee betalen, mee handelen (verkopen en weer kopen en weer verkopen) of laten staan is mogelijk voor iedereen. Je hebt hiervoor een bitcoin wallet met bijbehorend(e) wallet adres(sen) nodig, een rekeningnummer met fiat geld (euro’s) en een account bij een crypto wisselkantoor. En weet: hoeveel is een stukje bitcoin? Bekijk daarvoor de koers van de sat!