Bitcoin sats kopen op Binance

Binance sats

Sats kopen bij Binance. Hoe werkt het kopen van de kleinste eenheden bitcoin (0.00000001 BTC) bij dit handelsplatform? Wil je bitcoin sats kopen bij Binance volg dan dit stappenplan.

Wil je sats aanschaffen op Binance? Dan is het vanzelfsprekend de bitcoin koers, uitgedrukt in sats, waar je op let. Je vindt hier de actuele koers: 0,00053401 euro. Behalve op deze website geeft ook Binance zelf de bitcoin koers weer in satoshis. Bekijk daarvoor de Binance sats pagina op Binance.com.

Binance op weg naar DNB registratie

Binance is één van de allerbekendste crypto exchanges ter wereld. Gemeten naar dagelijkse handelsvolume is het mondiaal de allergrootste. Het is ook een gebruiksvriendelijk platform. Op het moment van schrijven heeft Binance géén, in Nederland wettelijk verplichte registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Op zijn site geeft De Nederlandsche Bank aan dat klanten er ‘een verhoogd risico lopen om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering’. Echter, er is voor de gebruiker een geruststellende factor. Wil je bij Binance sats kopen of er anderszins handelen in crypto? Dan ben je NIET in overtreding. Bovendien heeft het handelsplatform intussen een DNB registratie aangevraagd. Dit ligt op moment van schrijven bij De Nederlandsche Bank ter beoordeling.

Cijfers van Binance, de grootste crypto beurs:

  • Het dagelijkse (24 uurs) handelsvolume op Binance is 76 miljard dollar.
  • Het handelsplatform voor sats en andere crypto heeft méér dan 350 coins.
  • Er zijn tot dusver 90 miljoen geregistreerde gebruikers.
  • De transactie fees zijn met gemiddeld minder dan 0,1 procent de laagste.

Miljoenen transacties tegelijkertijd met ongekende snelheid

Als gezegd kun je bij Binance sats kopen, deze bewaren en ermee handelen op een gebruiksvriendelijke manier. De interface is overzichtelijk en snel, zeker voor de beginner die vooral gebruik wil maken van de basic mogelijkheden. Ook als beginner ga je satoshis kopen om in bitcoin te investeren of om erin te handelen. Een vorm van handelen in bitcoin sats, is om deze op Binance te verkopen of converteren naar andere cryptovaluta. Dat gaat op heel eenvoudige wijze, na een kleine oefening daarin. Kortom, na de aankoop van deze kleine stukjes BTC is ook het kunnen kopen van vele andere cryptomunten nabij.

Enorm aantal cryptomunten direct beschikbaar
De snelheid waarmee kopen, traden, verkopen en converteren bij Binance kan, is feitelijk ongekend. Het is secondewerk waarbij Binance tot meer dan een miljoen transacties gelijktijdig aankan. Bovendien heeft het handelsplatform een enorm aantal cryptomunten direct beschikbaar. Mede door de schaalvoordelen en de vele miljoenen gebruikers wereldwijd zijn ook de transactiekosten erg laag. Verder is Binance op alle soorten devices gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Ook qua betaalmogelijkheden om sats te verkrijgen, is er een uitgebreid aantal opties. Waaronder betalen met creditcard en iDEAL.

Laagdrempelig
Al met al is Binance een zeer laagdrempelige manier voor het kopen van sats. De vervolgvraag waarop we nu het antwoord geven, is hoe het werkt: sats kopen bij Binance.

Binance

Sats en Binance

Bitcoin kopen in de vorm van een x-aantal van de kleinste eenheden daarvan – sats – op de trade exchange Binance? Dat werkt als volgt.

Binance wallet
De crypto handelsbeurs faciliteert trades tussen iedereen met een Binance account. Daarnaast heeft ook het platform zelf bitcoin en andere cryptovaluta beschikbaar voor koop en verkoop. Je gekochte sats en/of andere crypto bewaar je in de daaraan gekoppelde Binance wallet. Maak je er een account aan? Dan krijg je automatisch deze wallet. Je hoeft dus niet per se zelf een wallet aan te schaffen. Dat neemt niet weg dat óók een eigen sats wallet – liefst hardware – wel voordelen biedt. Een belangrijke is dat je daarin (nog) veiliger je bitcoin sats kunt bewaren, bijvoorbeeld na deze eerst gekocht te hebben via Binance. In de uitleg hieronder richten we ons echter op het gebruik van de Binance wallet zelf.

Stappenplan sats kopen op Binance

Sats kopen op Binance begint met het downloaden van de app en vervolgens het voltooien van het registratieproces.

  1. Ga naar Binance.com en klik op Register. Vul daarna je mobiele nummer in of je e-mailadres om het proces te starten. Houd er rekening mee dat het, na verloop van tijd, kan verschillen hoe Binance de start van het registratieproces precies vormgeeft.

Let op dat je de goede URL hebt! Er bestaan namelijk imitatiesites bestemd voor phishing. Het juiste Binance-adres is https://www.binance.com/. Of klik hier.

  1. Doorloop het aanmeldproces stap voor stap. Daarmee verkrijg je een eigen account.
  2. Neem vanzelfsprekend de keuze voor het wachtwoord serieus. Kies een onmogelijk te raden wachtwoord, bestaande uit een combinatie van cijfers, kleine letters, kapitalen en symbolen.
  3. Het verdient een sterke aanbeveling om twee-factor-authenticatie aan te zetten. Dat kan zelfs versterkt op twee manieren: via een sms gekoppeld aan je telefoonnummer én via e-mail gekoppeld aan je privé-e-mailaccount.
  4. Een belangrijk onderdeel van het aanmelden bij Binance – om sats of andere crypto te kopen of erin te handelen – is de identiteitsverificatie. Dit is een eenmalig proces.

Identiteitsverificatie

Binance is wettelijk verplicht om je identiteit te verifiëren, net zoals elk ander crypto aankoop-, verkoop- of handelsplatform. Overheden beschermen hun burgers en de maatschappij immers tegen de mogelijke gevolgen van anoniem handelen in crypto. Witwassen en financieren van terrorisme zijn daarbij bekende termen. Bovendien ben je in Nederland verplicht om óók je crypto-bezittingen op te geven bij de Nederlands Belastingdienst. Het opgeven van NAW-gegevens en het uploaden van je paspoort of identiteitsbewijs, is daarom onderdeel van het proces. Ook zal Binance eenmalig je rekeningnummer verifiëren. Binance komt alleen in aanmerking voor een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank als zij ook de Knowing Your Customer (KYC) zaken op orde hebben. Zoals vermeld is de aanvraag voor registratie inmiddels bij DNB in behandeling.

Sats kopen op Binance

Vervolgens: het daadwerkelijk kopen van sats bij Binance

Na het proces van registreren, volgt dan voor het eerst de mogelijkheid om bitcoin sats te gaan kopen. Of natuurlijk andere cryptomunten. Hoe doe je dat op Binance?

Binance accepteert een grote range aan valuta om een aankoop van crypto mogelijk te maken. Daaronder valt (natuurlijk) ook de betalingseenheid Euro. Bitcoin kopen kan met onder meer bankoverschrijving / Paysafe, iDeal en creditcard. Overbodig te zeggen dat sats kopen óók met andere crypto mogelijk is; denk aan geaccepteerde stablecoins zoals Binance USD (BUSD), Coinbase USD Coin (USDC) en Tether (USDT).

Gebruik bankaccount of creditcard en de functie Converteren
Voor de geoefende Binance gebruiker en crypto trader zijn er nog veel meer mogelijkheden om sats en andere coins aan te schaffen op dit platform. Zoals via een transfer vanuit een andere wallet. Voor de beginnende trader die sats wil kopen, adviseert Binance zelf om als beginner te kiezen voor de eenvoudigste methode om wat crypto te kopen. Namelijk, via je creditcard of bankpas / iDeal in combinatie met de functie Converteren.

Na aankoop ontvang je je nieuwe bitcoin sats of andere gekochte crypto rechtstreeks in je Binance wallet. Klaar om het aangekochte bedrag aan crypto te bewaren of om ermee te handelen. Met de sats in je Binance wallet kun je deze stukjes bitcoin kopen en verkopen (dan wel converteren naar) maar liefst zo’n 350 andere cryptomunten.

Voordelen van sats kopen op Binance

Sats kopen houdt simpelweg in dat je niet een hele bitcoin hoeft te kopen. Dat is het voordeel van sats: ook met een klein budget kun je BTC aanschaffen. Je kiest daarmee een bedrag op maat, hoe klein of hoe groot ook. Voor elk sat die je koopt heb je een honderdmiljoenste bitcoin. De exacte fees voor het kopen, verkopen en converteren van sats naar een andere munt, kunnen per seconde verschillen. Binance geeft bij elke transactie logischerwijs vooraf aan hoeveel sats je krijgt voor de opgegeven munteenheid. Na voltooiing van bovenstaande stappen voor het kopen van sats, ontvang je deze zo goed als direct in je eigen Binance wallet. Wel is daarvoor een verwerking op de blockchain nodig.

Eenvoudig, compleet, flexibel, lage fees en ‘doorgroeimogelijkheden’

Satskopen.nl en Binance

In je wallet staan ook de transactiegegevens, zoals de transactiecode, de dag en het tijdstip van aankoop, en de koers waarvoor je de sats hebt gekocht. Let op, na je allereerste aankoop kan de ontvangst net iets langer duren; dit heeft te maken met de verificatie van het eenmalige registratieproces, als nieuwe klant van Binance. Waarom je dit zou willen, juist bij Binance?

De voordelen van sats kopen bij Binance zijn meervoudig. De eenvoud is één, maar het ongekend grote aantal, haast onbeperkte mogelijkheden voor als je doorgroeit als sats / crypto handelaar, zijn twee. Verder is de app heel compleet, en makkelijk in te richten aan je eigen behoeften aan trading en overzichten. Andere grote voordelen van Binance zitten ‘m in de wereldwijd grote omvang ervan, hetgeen zorgt voor lagere kosten (transactiekosten van minder dan 0,1 procent) en grotere gebruiksflexibiliteit en -mogelijkheden. Binance heeft een dagelijks handelsvolume van 76 miljard dollar, een aanbod van méér dan 350 cryptomunten coins en kent al ruim 90 miljoen gebruikers.

Verdere uitleg
Hier zie je het nog eens goed uitgelegd; hoe je als beginnende trader het best sats (of andere crypto) kunt kopen op Binance. Of ga direct aan de slag met sats kopen op Binance.